Segíts édesanyádnak, hogy ő is csodásan nézzen ki a Nagy Napon

Miután a menyasszonyi ruha és a koszorúslányok szettje kiválasztásra került, ne feledkezz meg édesanyádnak is segíteni az esküvőn viselt ruhájának megvásárlásában. Biztosan jól fog esni számára, hogy vele is törődsz, attól függetlenül, hogy ez a Te napod. Sokszor nehéz megtalálni a hangot anyukánkkal, de néhány jó tanáccsal segítünk neked abban, hogy mindketten boldogan és örömmel éljétek át az esküvő napját.


Kommunikáció


Függetlenül attól, hogy édesanyád mennyire tud a hétköznapokban divatosan felöltözni, érdemes egy beszélgetés során megtudnod, mit is szeretne viselni az esküvőn. Nem szabad elfelejtenetek, hogy ezen a napon nem az ő személyisége a legfontosabb, hanem az esküvő hangulata, a Te és vőlegényed ruhájának stílusa, valamint a koszorúslányok ruhája is meghatározó szempont ruhájának kiválasztásakor. Szükséges egy bizonyos vizuális kohézió, ha azt szeretnénk, hogy a csoportképeken például harmonikus hatást érhessünk el.

A beszélgetés során kérdezd meg anyukádtól az alábbiakat:

- Milyen lenne számára a legtökéletesebb ruha?
- Vannak-e olyan színek, amiket viselni szeretne, vagy éppen sosem venne fel?
- Melyik testrészét mutatná meg vagy rejtené inkább el?
- Van-e olyan kiegészítő, amit mindenképpen viselni akar?


Ezek a kérdések segítenek körvonalazni édesanyád vágyait, melyeket a beszélgetés alapján hozzá kell igazítanod az esküvő többi résztvevőjének ruhájához és a ceremónia hangulatához. Ha ebben nem vagy túl jó, akkor kérd szakember segítségét. További információk is szükségesek ahhoz, hogy édesanyád a legcsodálatosabban nézzen ki az esküvődön. Ezek többek között:

- anyukád arcszíne, tónusa
- az esküvő színei
- extrém vagy hagyományos stílus kiválasztása
- testformája és mérete
- anyag, amihez ragaszkodik
- tisztázni kell ki fizeti a ruhát, bár nem a Te kötelességed, de ha a vőlegényed felajánlja, hogy kifizeti édesanyád ruháját, hidd el anyukád imádni fogja ezért.



Böngészés


Miután tisztázódtak az alapok, kérd meg anyukádat, hogy mutasson néhány fotót olyan ruhákról, ami számára megfelelő lenne. Persze vegyétek figyelembe a korábban összeírt dolgokat és így keressen a katalógusokban, magazinokban ruhákat.

Miután sok ihletet merítettetek ezekből az újságokból és a netről, indulhattok a boltokba nézelődni. Általában minél drágább egy üzlet, annál nagyobb személyes figyelmet kaptok, így a bizonytalankodás esetén több objektív segítség áll rendelkezésetekre, az eladók szaktudása és stílusérzéke is vélhetően magasabb, mint egy jutalékos rendszerben dolgozó bolt esetében.

A végső döntés sokszor hetekig is eltart, ami alatt rengeteg boltot látogattok majd meg. Vértezd fel magad türelemmel és megértéssel és ha nem értetek egyet anyukáddal, akkor vedd elő azokat az érveket, melyeket a korábbi beszélgetések alapján gyűjtöttél.

Intimitás


Nem szabad megfeledkezned a kiváló minőségű és a ruhához illeszkedő fehérneműről sem. Bár általában a szülők nem szeretnek gyermekeikkel ilyen intim kérdésekről egyeztetni, kérd meg anyukádat, hogy egyezzen bele abba, hogy segíts kiválasztani alsóneműjét is. Sokszor a szülők nem tudják milyen új eljárások, trendek vannak, így nem is ismerik a lehetőségeiket. Mutass irányt édesanyád számára.

Kiegészítők


Fontoljátok meg, milyen kiegészítőket viseljen édesanyád az esküvőn. Ezek közül válasszatok:

kalap, tiara, fülbevaló, nyaklánc, karkötő, gyűrű, öv, táska, harisnya, talpbetét, cipő

Ezeket csak akkor kezdjétek el beszerezni, miután a ruha már véglegesen kiválasztásra került.

Fontos, hogy az ékszerek esetében ne essünk túlzásba, maximum 1-3 darabot viseljen, melyek nem vonhatják el a figyelmet a ruháról. A táska és/vagy kalap színe egyezzen a cipő színével, így teremt harmóniát az öltözéke.

Bárhogyan is döntötök a vásárlási folyamat végén egyre figyelj, legyen örömteli és boldog a folyamat és ne rossz szájízzel gondoljatok vissza az együtt töltött időre.



Előző
Következő »