10 apró trükk, hogy nyugodt maradj a nagy napon

Van amit nem tudsz irányítani és vannak dolgok, amik akkor is bekövetkeznek, ha előtte percre pontosan megtervezted az esküvőd napját. Sajnos nemcsak rajtad múlnak a dolgok, de éppen ezért hagyd, hogy vigyenek magukkal az események és ne stresszeld túl a napot. Hidd el akármi is fog történni, neked ott lesznek az emlékek és egy támogató, szerető férj.

Néhány apró trükköt azért érdemes bevetned, amivel megnyugtathatod önmagad.

1. Az időjárás az egyik, amire egyáltalán nem lehetsz hatással. A hónapokkal előre kitűzött időpont napját senki nem látja előre, így jöhet egy zápor, zivatar, vagy akár téli hónapokban egy hatalmas hóesés. Erre előre felkészülni nem nagyon lehet. Egy biztos, sose nézd percenként az időjárás jelentést. Változtatni nem tudsz a dolgokon, egyet tehetsz, ha kültéri esküvőt tervezel, akkor szerzel egy sátrat, ami akár fűthető, vagy takarókat, ha esetleg tavaszi kiszámíthatatlan időjárásban tervezed az esküvőd.



2. Rengeteg pár gondolja, hogy nem kell esküvőszervezőre költenie, de a végén ez megbosszulhatja magát. Ha van egy segítőd, aki egész nap figyel a részletekre, sokkal kisebb az esélye, hogy valami balul sül el. Az esküvőszervező felkészült a problémákra és azok megoldására, így lehet, hogy csak a ceremónia után tudod meg, hogy az utolsó pillanatban kellett új virágcsokrot, vagy esküvői tortát szereznie.

3. Az esküvő napjára ne szervezz túl sok mindent egyszerre. Kizárólag a haj és a smink maradjon, amivel foglalkoznod kell. Ne ilyenkor menj manikűröztetni, mert hamar repülnek a percek.

4. Legyen veled valaki, aki tudja, hogyan kell feladni rád az esküvői ruhát. Némelyik modell bonyolult fűzővel van ellátva, és az abroncsos ruhát sem egyszerű  felvenni. Nehogy ezen csússzon el a menetrend.



5. Szakíts pár percet arra, hogy egyedül lehess újdonsült férjeddel. A nagy nyüzgésben a legfontosabb dolog maradhat el, a meghittség. Ne engedj a vendégek akaratának, ez a Te napod és a párodé!

6. Amíg Te és férjed különvonultok egy rövid időre, vagy a fotózás idejére, gondoskodni kell a vendégek ellátásáról.  Egy koktélbár, vagy a vacsora előtti mini falatok biztosíthatják, hogy kibírják a várakozást.

7. Ne azon vergődj, hogy megtaláld az öt legkedvesebb barátodat, akivel egy fénykép erejéig összeálltok, legyen előre megbeszélve, kivel, mikor fotózkodtok, mert csak káosz marad neked, nem a szép emlék.



8. Kérj meg egy barátot, hogy néhány emléket gyűjtsön be neked az esküvőről. Ilyen lehet egy menükártya, szalvéta, a virágdekorációból pár szál. Mindezt azért, hogy később a hangulatot könnyebben idézzétek majd vissza.

9. Ne viselkedj úgy, mintha csak egy koktélpartin lennél és egyedül vegyülsz a társaságban. Neked már a férjed mellett a helyed és együtt kell, hogy legyetek az este folyamán, így beszélgessetek a vendégekkel is.

10. És végül ne feledkezz meg arról, hogy mi a fontos. Nem tudsz mindent irányítani. A cipzárak eltörnek, a koszorúslányok sírdogálnak. De a lényeg, hogy ez a Te napod, boldogan mosolyogva éld át és csak magaddal és pároddal foglalkozz. Nektek kell jól érezni magatokat, nem másoknak.

Előző
Következő »