A menyasszony legnagyobb félelmei az esküvő előtt

Egy napig tart, izgalom és az idegeskedés keveredik a nagy napon. De mi miatt ébrednek fel a menyasszonyok izzadtan álmukból az éjszaka közepén? Szinte valamennyi menyasszony retteg valamitől az esküvője előtt. Mik ezek a félelmek és vajon megalapozottak?

Betegség


Az esküvő napján bedugult orral ébredni, vagy hasmenésre riadni az egyik legnagyobb félelmek közé tartozik. A Nagy Nap még teljesen egészségesen is igen megterhelő, hiszen reggeltől késő estig, vagy akár hajnalig tart az egész esemény, természetes, hogy az arák többsége retteg a betegségtől.


Ruha


A menyasszonyok többsége első látásra beleszeret ruhájába, de vannak akik egy hirtelen döntéstől vezérelve rossz döntés hoznak és később ébrednek rá, hogy mégsem a megfelelő ruhát választották. Mások attól félnek, hogy az esküvő napján a gombok lepattannak, vagy leszakad a csipke, esetleg a hosszú uszályban elbotlanak a bevonuláskor.

Hölgyeim ne aggódjanak! Ez csak egy apró pánik, melyen a legtöbb menyasszony átél. Automatikusan be van programozva az emberekbe a negatív gondolkodás, ne add át magad a félelemnek. MINDEN RENDBEN LESZ!



Kifutsz az időből


Mi történik, ha nem szólal meg az ébresztőóra, vagy nem készül el időben a sminkem vagy a hajam?! Minél inkább idegeskedsz és stresszelsz, annál inkább nagy a valószínűsége, hogy valami hiba történik és felborul a menetrend. Túl izgatott leszel ahhoz, hogy elaludj és emiatt könnyebben hibázol.

Haj


Kinek ne gyűlt volna már meg a hajával. Vannak napok, amikor nem úgy állnak a fürtjeid, mint ahogy azt szeretnéd. Lehet ez az időjárás miatt, hiszen a párás levegő sokaknak begöndöríti a haját. Célszerű felkészülni a váratlan helyzetekre és már három hónappal az esküvő előtt egyeztetni a fodrászoddal a frizuráról, hajad minőségéről, kezeléséről.

Időjárás


Persze, hogy ez az egyik legerősebb félelem az időjárás. Kerti partinál jöhet egy eső, vagy vihar, ami romba döntheti az elképzeléseinket, míg a beltéri esküvő esetén a fotózásnál történhet emiatt probléma. Próbálj meg felkészülni a váratlan helyzetekre, legyen vész forgatókönyved az eső és vihar idejére.


Vendégek


Micsoda kellemetlenség, ha a meghívottak többsége távol marad az esküvőtől. Valójában ez egy igazán ritka eset, hiszen ki ne szeretne esküvői meghívót kapni?! Néha az invitáló kártyák elveszhetnek, ezért ha lehetőséged van, akkor pároddal együtt magatok adjátok át a meghívókat.

Rossz név


Elég kínos, ha a pap, vagy a ceremónia vezetője eltéveszti a neveteket. Ez szintén ritkán előforduló eset, de mindenképpen hagyj időt arra, hogy a pap megismerjen benneteket, és az anyakönyv vezetővel is egyeztessetek napokkal korábban.

Foltok


A csodás menyasszonyi ruhára nagyon kell vigyázni, főleg a vacsora alatt, hiszen egy csepp zsír, vagy paradicsom is elég ahhoz, hogy bepiszkolódjon. Legyen a ruhád kölcsönzött vagy akár saját, figyelmesen étkezz, használj szalvétát.


Részeg bácsikám...


vagy bármelyik családtagunk viselkedése elfajulhat a sok ital hatására. Ez sajnos gyakran előforduló probléma. Megelőzni nem biztos, hogy lehet, de felkészülni igen, hiszen megkérheted egy közeli barátod, családtagod, hogy a kellemetlenkedőket szereljék le, ezzel nem téged fognak zaklatni, kiélvezheted az esküvőd minden percét.

Előző
Következő »