10 "Nagy Nap" dolog, amiről senki nem beszélt azelőtt Neked

Akármennyire is szeretnénk, vannak dolgok, amikre nem lehet felkészülni. Ilyen az esküvő napja is. 
A The Knot egy csokorba kötötte azokat a jelenségeket, amiket csak akkor tapasztalhatunk meg, ha "élesben" zajlik a nagy esemény.

Nem számít, hány esküvőn vettünk részt azelőtt, vagy hányszor pompáztunk koszorúslány-ruhában, vannak dolgok, amikre sosem gondolnánk egészen addig, míg össze nem kötjük életünket a párunkkal.

Ha valakit megkérdezünk az esküvőjéről, szinte biztos, hogy azt fogja mondani, milyen hamar elrepült az a nap. Előtte tudod már, milyen elfoglalt is leszel, hogyan jutsz egyről a kettőre, és máris vágod a tortát. Tudod majd, hogy szükség esetén sürgősségi készletet kell beszerezned, de abban a helyzetben eléggé nehézkes megoldani, hogy a hatalmas, habos-babos ruhádról hogyan is távolítsd el az ételfoltot. Ám a száraz szervezés rész mellett vannak azért olyan megfoghatatlan dolgok is, amik színekbe öltöztetik a Nagy Napot. Most következzen az esküvőről tíz tény, amiről azelőtt senki nem beszélt Neked.

Kép forrása




1. A ceremónia előtti tíz perc a legidegőrlőbb időszak

Az a tíz perc, míg bevezetnek a templomba és végigvonulsz rajta, életed leginkább gyomorszorító tíz perce. Ekkor minden új értelmet nyer, hoztál egy sorsfordító döntést, körülötted azok az emberek, akik a legfontosabbak és akik szemében Te is kivételes fontosságot élvezel. Gondolj csak bele: valahol mélyen a végét várod a napnak, mégis előtted egy egész nap ünnepelni, nem beszélve az okról, ami miatt gondolkodás nélkül igent mondasz a szerelmednek.



2. A ceremónia a legjobb része az egésznek

Van valami egészen elragadó az egész szertartásban. A hagyományok, az eskütételek, az érzelmes hangulatban lévő családtagjaid és a barátaid életed egyik legkülönlegesebb élményét adják Neked. A mi tanácsunk pedig? Őrizd meg ezeket a pillanatokat. Még szükséged lesz rá életed elkövetkező részében.


3. Sírni fogsz, az biztos

Persze, ez nem igazán titok, hogy itatod majd az egereket, hiszen mindenki figyelmeztet rá előre, hogy ez elkerülhetetlen. A legjobb, amit tehetsz, hogy lelkiekben felkészülsz a könnyezésre. Mindenképpen legyen Nálad zsebkendő, és vízálló szemfestéket használj, valamint legyen kéznél egy pár rúzs, és szempillaspirál is, amiket gyorsan felkenhetsz.



4. Már fáj az arcod a sok mosolygástól

Sok száz kép készül majd, és mindegyiken mosolyogsz majd, hiszen ez a legszebb napod. Mindenekelőtt a lelki társadnak teszel fogadalmat.Sem a hivatalos hangulattal, sem pedig az észveszejtő mulatozással kapcsolatban nincs semmi okod arra, hogy megfagyjon a tekinteted (még akkor se, ha éppen esik az eső).



5. Elbűvölnek a szerelmes érzések és a vendégek kedvessége

Egyetlen ok van erre a jelenségre: Te! Te és a leendő házastársad minden figyelmet megérdemeltek. Lehet, hogy nem tudsz majd ebédelni úgy, hogy annyi ember beszélget körülötted, és villognak a vakuk. Egy-egy nagymamás arc-csipkedés és főiskola haveri viccelődés között elmerengsz azon, milyen megható is az, hogy mennyire törődnek Veled.



Kép forrása




6. Szükséged van egy kis egyedüllétre is

Megvan rá minden esély, hogy annyira túlcsordulsz az érzelmektől, hogy szükséged lesz egy kis időre, amit magaddal tölthetsz, vagy kettesben az újdonsült férjeddel. Vannak percek ezen a napon, mikor nagyon is szükséged van erre, hogy átgondold/átgondoljátok, mi legyen a következő lépés.



7. Kicsit kimerült vagy

Nézzünk szembe a tényekkel, valószínű, nem sokat aludtál az esküvő előtti éjszakán. Mielőtt elkezdenél stresszelni a dolgokon, adunk egy príma tippet: a szem alatti korrektor a kialvatlanság nyomainak eltüntetésére kiváló megoldás.


8. Nem minden úgy lesz, ahogy eltervezted

Egy magasztos napon is mehet tönkre valami. Lehet ez a valami kis dolog, vagy akár nagy, próbáld meg a megoldást keresni. Tedd fel először azt a kérdést: megoldható könnyen is? Nagyon belezavar majd az események természetes folyásába? A vendégek így is jól szórakoznak? Te is jól érzed magad? Ha a kérdésekre könnyen "igennel" felelnél, akkor nincs ok aggodalomra. Csak menj és élvezd az ünnepséget, szabadulj meg a negatív gondolatoktól, és ne bonyolódj felesleges drámákba.



9. A legvarázslatosabb pillanat úgy alakul, ahogy legkevésbé képzelted el

Biztosak vagyunk benne, hogy a nap legfényesebb pontja az lesz, amire nem is számítanál. Egy pár lopott perc a leendőbeliddel, egy nagy ölelés az édesapádtól, vagy akár egy rögtönzött beszéd a főiskolai szobatársadtól mind-mind olyan dolgok, amik megváltoztathatják azt, amit eddig a világról gondoltál.



10. Másként érzel, mint azelőtt

Még ha évekig együtt is éltetek eddig a pároddal, a házasság által lesz az egésznek egy "hivatalos íze". Akár nem fogod fel lényeges különbségnek, akár egy jelentőségteljes változásként éled meg, mindenképpen úgy tűnik, hogy ki kell békülnöd ezzel a gondolattal, hiszen ez egy igazi egyezségnek tűnik, és valóban  az is!


Kép forrása




Előző
Következő »